Martin Škrtel sa vyžíva v náročných zápasoch

03.11.2011 Celý región

LIVERPOOL 3. novembra (WEBNOVINY) - Stopér slovenskej futbalovej reprezentácie Martin Škrtel si pochvaľuje náročnosť zápasov na Britských ostrovoch, kde pôsobí v drese FC Liverpool.

Anglickú ligovú súťaž Premier League považujú mnohí odborníci za najnáročnejšiu na svete, ale práve tento fakt najviac imponuje 26-ročnému Handlovčanovi.

Jedným z posledných súbojov, v ktorých sa mohli "The Reds" presvedčiť o vyrovnanosti tímov v Anglicku, bol minulotýždňový duel v Carling Cupe na pôde Stoke City (2:1). Zverenci Kennyho Dalglisha potom ešte triumfovali aj na ihrisku West Bromwichu Albion (2:0).

"Všetci vedia, že zápasy v Stoke bývajú veľmi náročné. Je to veľmi nebezpečný tím. Dokonca z autového vhadzovania pri polovici ihriska sú schopní založiť nebezpečnú akciu. Delap vie loptu dohodiť až do súperovho pokutového územia a často z toho bývajú nebezpečné situácie. Ja mám však veľmi rád takéto ťažké stretnutia.

Musíte v nich ísť naplno počas celých 90 minút. V Anglicku máte veľmi málo času na spracovanie prihrávky, na ihriskách súperov vám protihráči na to nedajú ani sekundu. Takmer každý tím má v kádri aspoň jedného robustného útočníka. Práve súboje s nimi sú pre mňa tými najväčšími výzvami," povedal Martin Škrtel v rozhovore pre klubový časopis zverejnenom na portáli www.liverpoolecho.co.uk.


Pochválil i spoluhárača

Bývalý hráč Zenitu Petrohrad a Trenčína sa pochvalne vyjadril na adresu svojho 20-ročného spoluhráča z defenzívnej formácie Sebastiána Coatesa. Uruguajský reprezentant prestúpil na Anfield Road v auguste tohto roka z klubu Nacional za sedem miliónov eur.

Debut absolvoval v septembrovom meraní síl s Tottenhamom Hotspur (0:4) a odohral aj spomenutý pohárový zápas proti Stoke.

Druhý polčas spomenutého stretnutia hral v stopérskej dvojici práve so Škrtelom.

"Zatiaľ hrá dobre. Viem, že proti Stoke urobil jednu pomerne veľkú chybu, ale taký je život futbalistu. Každý občas urobí chybu. Jeho smola spočívala v tom, že Stoke z jeho zaváhania vyťažilo gól. Myslím si však, že pre takého mladého hráča je veľkou skúsenosťou, keď je v takom slávnom mužstve, akým je Liverpool. Už len trénovať s hviezdami ako Gerrard, Carragher či Suárez mu môže veľmi pomôcť," povedal na adresu 20-ročného stopéra Martin Škrtel.
 

Vyberte región